Mitä on DOT?

Hyvin löyhästi ilmaistuna DOT on ammattiainekerho, joka yhdistää digitaalisesta mediasta kiinnostuneita ihmisiä.

Digitaalisen median puolelta DOTin toiminnassa erityisenä keskipisteenä on tietokoneella tuotettu taide eri muodoissaan, johon lukeutuvat muun muassa demot ja pelit. Demoskene on hyvin näkyvästi läsnä DOTin toiminnassa. Demoja näytetään lähes kaikissa tapahtumissamme ainakin jossain muodossa, useat jäsenistä vierailevat vuosittain vähintään suomalaisilla demopartyilla, kuten Assemblyillä, ja jotkut osallistuvat myös kilpailuihin.

Jäsenistö koostuu pääosin opiskelijoista tai valmistuneista, joita kiinnostaa laaja-alaisesti esimerkiksi aiemmin mainittujen asioiden tuottaminen sekä kuluttaminen, ohjelmointi yleisesti, pelit, vanhat tietokoneet (C64/Amiga), kotikutoiset järjestelmät ja niin edelleen. Monet myös työskentelevät alan yrityksissä. Voisipa siis sanoa, että DOT on ammattiainekerho sellaisille, joita kiinnostaa erilaisten juttujen tekeminen tietokoneilla tai muilla vastaavilla laitteilla mennen "hiukan" pintaa syvemmälle kuin normaali käyttäjä.

DOTin tavoite on myös yhdistää opiskelijoita ja digitaalisen median alalla (kuten tietokonegrafiikka) toimivia yrityksiä. Yrityksiin pääsee tutustumaan esimerkiksi yrityssaunailloissa tai excursioilla.

Lue lisää tapahtumistamme tapahtumat-sivulta.

Mikäli sinua kiinnostaa esimerkiksi..

• demot
  • ohjelmointi yleisesti
  • graafiset algoritmit, kuten vaikka Mandelbulbin renderöinti
  • nykyaikainen tietokonegrafiikka
  • C64-ohjelmointi ;)
  • pelinkehitys/pelaaminen
  • muut uusien/vanhojen laitteiden tarjoamat audiovisuaaliset mahdollisuudet

liity ihmeessä mukaan ja tule tapaamaan samanhenkisiä ihmisiä.